Англия остава в ЕС и след Брекзит? (Вижте схемата на Тереза Мей)

Гласувайте за статията

Британия ще остане в ЕС и след Брекзит, а Тереза Мей и на път да договори най-успешната сделка в живота си

Британия остава в ЕС и след Брекзит. А в същото време няма да се съобразява с ограниченията на Съюза. Британският премиер Тереза Мей е изготвила внимателна схема, която осигурява на британците всички изгодни условия за свободна търговия, без в същото време да са принудени да се съобразяват със законите на Общността.

А залогът е Северна Ирландия.

Страната, която си остава част от британската общност, макар и автономна, ще се ползва с всички права и привилегии на членка на ЕС. В същото време, споразумение между Ирландия и Лондон, дава пълна свобода на британските граждани. Както и премахва ограниченията относно свободната търговия на територията на ЕС. А Британия няма да изгуби достъпа до европейския пазар.

Договорите с Доналд Туск се оказаха изключително разгорещени и предизвикаха сериозно негодувание в Брюксел. Мей и Туск отказаха да коментират различията, но се смята, че Британия използва Ирландия, за да остане в общността.

Никола Стърджън заяви, че Шотландия също трябва да получи правото да остане в ЕС и да се ползва от правото на свободен достъп до свободния пазар. Но не липсваха и съмнения, че подобни действия могат да застрашат целостта на кралството.

От Даунинг Стрийт заявиха, че „териториалната цялост на Британия и нейните икономически ценности ще бъдат защитени по всички възможни начини“. По всяка вероятност именно това е и причината Тереза Мей и Доналд Туск да отложат договора за Брекзит.

Ирландия също има свои искания за Брекзит и запазването на правото си на свободна търговия. То включва изискването за свободна търговска дейност на гражданите от Южна и Северна Ирландия — без ограничения. Дъблин настоява за свобода на движение на своите граждани и никакви твърда граница между двете страни. И накрая — гаранция, че интересите на Ирландия също ще бъдат защитени.

Дори Брекзит няма да изхвърли Англия от ЕС

Дори Брекзит няма да изхвърли Англия от ЕС

Явно Брекзит ще се окаже най-печелившата карта за Лондон.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар