Как кланът Мугабе се къпе в разкош, докато страната тъне в мизерия? (Скандали подробности)

Гласувайте за статията

Подалият оставка президент на Зимбабве се превърна в енциклопедичен пример за това как се забогатява на гърба на цял народ.

Преди дни 93-годишният Мугабе се оттегли от президентския си пост. За някои това негово решение е доста закъсняло, но други се радват, че той все пак узря за него. Според мнозина, на Зимбабве ще са нужни много години, докато успее да закрепи държавния бюджет и достигне определен стандарт на живот. А първото, което гражданите искат да се случи, е президентът да си им върне милионите!

За никого не е тайна, че най-възрастният държавен глава в света се къпеше в несметен лукс, и то на фона на стотици хиляди мизерстващи зимбабвийци, гласували за него. Носят се безкрайни митове и легенди за палатите му с по 25 спални и черния хайвер за по половин милион долара за всеки празник. И всичко това на гърба на народа…

Освен личната си резиденция с внушителни мащаби в столицата Хараре, кланът Мугабе притежава и луксозна вила в Хон Конг, както и огромно имение в британското графство Съсекс. Именно то е перлата в короната на богатството с цена над 40 милиона евро. За съпоставка, имотът в Хон Конг е „едва“ 4 милиона, а резиденцията – 8.5 млн.

Бившият президент на Зимбабве притежава също така на 15 хектара обработваеми земи, които са били отчуждени през годините. Разполага и със солиден автопарк с няколко бронирани коли и лимузини за десетки милиони! А съпругата му Грейс Мугабе се е превърнала в символ на кича и разхищението!

Наричана още „Гучи-Грейс“, доскорошната Първа дама на Зимбабве

е като каталог на най-новите модни колекции и най-скъпите бижута. Тя доста често се набива на очи на бедните простосмъртни с поредното си колие за стотици хиляди или пък диамантен пръстен за 20 милиона…

Робърт Мугабе има двама синове от съпругата си. Те също не знаят що е то лишение. Освен това са сред най-видните представители на онези богати деца в социалните мрежи, които нагледно демонстрират, че не умеят да ценят парите и закупените с тях блага. То не са скъпо коли, чаровници, маркови дрехи, луксозни екскурзии, пише dnes.bg.

Робърт Мугабе със сигурност ще остане в историята

Робърт Мугабе със сигурност ще остане в историята

Единият от синовете на Мугабе – Чатунга, до скоро живееше в Дубай срещу наем от 30 бона в евро месечно! Точната сума, която кланът притежава, не е ясна за никого. Но не е тайна, че бившият зимбабвийски президент е милиардер отдавна. Бивш финансов министър пък свидетелства, че по неговото управление са „изчезнали“ над 15 милиарда от държавния бюджет…

Парите, разбира се, се крият в сметки в чужбина в страните, известни като „данъчен рай“. Няма спор, че Мугабе си е опекъл работата и трудно ще може да се докаже, че е откраднал цялото това състояние. А на всичкото отгоре той ще получава президентска пенсия от 150 хиялди долара месечно до края на дните си!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар