Правителственият самолет засечен от изтребители на Иран! (Подробности за скандала)

Гласувайте за статията

Правителственият самолет „Еърбъс“ се оказа в центъра на истински въздушен екшън.

Вчера премиерът Бойко Борисов, Симеон Сакскобургготски и правителствена делегация заминаха на официално посещение в Саудитска Арабия с правителствения самолет. Подобна визита се прави за първи път и всички имат високи очаквания за резултатите, които ще бъдат постигнати. Но скандалите започнаха още преди родните политици да са кацнали!

Оказва се, че правителственият самолет с премиера на борда е бил принуден от ирански изтребители да прелети над Ирак, вместо по предварително подготвения маршрут през Иран. официалната версия е, че летателното средство не е имало разрешение за преминаване през въздушното пространство на страната. Затова и военновъздушните сили са го приели като неодбронамерено навлизане и са реагирали светкавично.

Правителственият самолет все пак кацна успешно в Саудитска Арабия

Правителственият самолет все пак кацна успешно в Саудитска Арабия

Според официалното изявление на вицепремиера Екатерина Захариева, всички документи на правителствения самолет са били изрядни. Той е притежавал необходимите дипломатични разрешителни, за да прелети над територията на Иран. За да се получи информация за отказа на достъп в последния момент в Министерството на външните работи е привикан иранския посланик в България, пише blitz.bg.

На екипажа на правителствения самолет се е наложи да реагира светкавично и да обърне курса към Турция. Местните власти са съдействали и са осигурили коридор през иракската територия. А видимо скандалът тепърва ще се разраства и ще се разбере дали става въпрос просто за провокация или нещо повече.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар