Българче проплака на о-в Бали на фона на изригналия вулкан

Гласувайте за статията

Новородено българче проплака на остров Бали точно когато вулканът изригна!

Малката Аурора дойде на бял свят сутринта на 27 ноември. Точно тогава новината за избухналия вулкан Агунг на остров Бали обиколи света за няколко часа. Докато световните медии се интересуват от състонияето на международните граждани и затруднената евакуация, то българската следа около природното бедствие определено е доста по-любопитна.

Новороденото е наполовина българче, наполовина – индонезийче. Майката е наша сънародница. Семейството й от години живее на остров Бали. Бабата на момиченцето сподели с вълнение, че за тях новините онзи ден са били две – за изригването на вулкана и за родилата се внучка.

Полубългарчето Аурора проплака на остров Бали

Полубългарчето Аурора проплака на остров Бали

Приятел на щастливите родители сподели за събитието с българска следа. Животът на острова продължава да върви с нормални темпове, като жители и туристи са предупредени да не навлизат в 10-километровата зона около вулкана, пише btvnovinite.bg.

Според последни данни, 39 наши сънародници са потърсили съдействие от кризисния щаб на Външно министерство. Всички те са в безопасност и са настанени в хотели или при свои близки. Напускането на тези, които трябва да се завърнат към България, ще се забави с неопределено още време. Над 500 полета от най-близкото до Бали летище са отменени и ще мине доста време, докато всички пътници успеят да бъдат извозени.

 

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар