Тайните на Бъкингам: Защо Елизабет Втора и Джаки Кенеди не се понасят?

Гласувайте за статията

Джаки Кенеди се оказва ужасна първа дама, що се отнася до кралица Елизабет

Годината е 1961. Кралица Елизабет Втора и Джаки Кенеди са едни от най-известните жени на планетата, а според мнозина са и в разцвета на красотата си. По време на официална среща в Лондон обаче, непростим гаф на първата дама на САЩ й коства най-влиятелното приятелство – това на британския кралски двор.

Като съпруга на президент, Джаки Кенеди се отнася възхитително небрежно към кралските особи. И при все това тя си позволява да се впусне в дръзки подигравки по адрес на кралицата. Както и да флиртува с принц Филип.

Един от бившите биографи на кралицата, разказва за случката по спомени. Историята дори е вдъхновила сериал, който да разкрие подробности, относно миналото и странната среща между двете.

Елизабет посреща топло Джаки Кенеди и Джон в дома си, но докато президентът я омайва, съпругата му флиртува с принц Филип. И когато той споделя със съпругата си, че Джаки Кенеди е поискала да й организира частна обиколка на двореца, Елизабет доста сърдито отсича – „Домът е мой, аз ще я разведа“. Очевидно тя никак не харесвала идеята, че госпожа Кенеди проявява интерес към принц Филип.

Ден по-късно адютантът й я информира, че Джаки е нарекла кралицата „безлична дребна жена на средна възраст“. „Нищо чудно, че Британия вече не е сила с нея на челно място“, изпуснала се тя. Последвали обиди и за Бъкингамския дворец. Той е наречен „второкласен крайпътен хотел, пълен с вехтории“. Въпреки че на кралицата й дошло в повече, тя понесла стоически обидата. „Е, ще трябва скоро пак да я посрещнем“, коментирала лаконично тя.

Тайните на Бъкингам: Джаки Кенеди нанесла жестока обида на Елизабет Втора

Тайните на Бъкингам: Джаки Кенеди нанесла жестока обида на Елизабет Втора

Съдбата се обръща и години по-късно, Елизабет е тази, която приветстват с овации в Гана. Пак тя подкрепя Джаки на погребението на президента Кенеди. Двете така и не стават приятелки, но първата дама най-накрая оказва респект и уважение към британската кралица.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар