Разкритие: Саудитски принцове бити от американски военни при акция в Рияд

Разкритие за битите аристократи в Рияд шокира цял свят
0

Разкритие за тормозени саудитски принцове шокира цял свят

Разкритие за тормоз над саудитски принцове шокира цял свят. Оказа се, че висши военни, аристократи и предприемачи са били изнудвани, тормозени и бити от американски наемници. Всичко това се е случило преди няколко седмици по нареждане на принц Мохамед бин Салман — престолонаследник на Саудитска Арабия. Все още се изясняват причините за тормоза, но се смята, че акцията е провокирана именно с цел разчистване на сметки.

И очевидно е дала доста добри резултати.

Властите в Риад се опитали да потулят случая, но не особено успешно. Според разследващи медии, става въпрос за опит за терор и издаване на конфиденциална търговска информация.

Един от принцовете е бил вързан с главата надолу и бит в продължение на часове. Други също са преживели подобна участ, свидетелстват те самите.

Един от най-влиятелните предприемачи в Саудитска Арабия и света — принц Алуалид бин Талал дори изпраща съобщение, в което информира, че е бил изтезаван. Според него, той е бил принуден да направи трансфер за 7 милиарда долара, за да се откупи по време на вендетата. Смята се, че принцът е конфискувал банкови сметки на стойност 194 милиарда долара, както и други активи. Това е най-голямата саморазправа с висши аристократи, която член на кралското семейство си позволява.

Според твърденията на пострадалите, всички те били поканени на бизнес инвестиционна конференция от престолонаследника. След като вратите на залата обаче се затворили зад гърбовете има, настанал тормоз над тях.

Един от източниците на „Дейли Мейл“ потвърди, че е участвал лично в разпитите. „Всички участващи в това бяха наемници. Принцът изрично нареди да не се допускат саудитски служители, тъй като те познават тези хора. И са служили на част от тях през целия им живот“, се казва още в изявлението.

Разкритие за битите аристократи в Рияд шокира цял свят
Разкритие за битите аристократи в Рияд шокира цял свят

Самият принц е участвал в разпитите и задавал особено сериозните въпроси. След края на тормоза, всички аристократи са арестувани и пратени в затвора.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.