Хотелът на Първанов е пред фалит (Вижте защо)

Гласувайте за статията

Бизнесът на наследника на Георги Първанов се оказа истински провал.

Преди време се заговори за хотел „Стримон СПА“ в Кюстендил. Той е собственост на сина на президента Първанов Ивайло. Негови са 49.9% от акциите, а мажоритарния дял е в ръцете на сестрата на Кирил Добрев Мариана. Още с откриването на комплекса мнозина предрекоха неговия скорошен фалит. А ето че сега той чука на вратата.

Хотелът е натрупал крупни задължения, които надали ще успее да издължи. Става дума за 790 хиляди лева. Преди две години синът на Първанов и неговият съдружник закупиха сградата само за 207 хиляди лева. Тогава обясниха, че я взимат с дългове за над 3 млн. лева. Тогава финансистите бяха изумени кой би се навил да сключи подобна сделка и с каква цел.

Ивайло Първанов се провали като предприемач

Ивайло Първанов се провали като предприемач

Хотелът е луксозен, намира се в центъра на Кюстендил и разполага с голяма леглова база и СПА център. Комплексът видимо има потенциал да бъде на печалба, но страда от липса на правилни ръководни решения. Още когато се разшумя около сделката, Георги Първанов я нарече рискова. Също така, обаче, изрази надежда, че синът му ще успее да изправи „перлата на Кюстендил“ отново на крака и сметките да излязат на плюс, пише bgdnes.bg.

Да, ама не! Две години по-късно, ситуацията изглежда все по-забатачена. Хотелът е на все по-сериозен минус и надежда за излизане от блатото сякаш вече липсва. Ивайло Първанов и съдружничката му вече са вложили и голяма част от личните си спестявания в загубената кауза, а банките им дишат във врата.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар