Яжте тези храни и ще бъдете здрави цяла зима!

Яжте тези храни и ще бъдете здрави цяла зима!
5 (100%) 1 vote

С тези храни ще бъдете здрави през зимата!

Зимата наближава и идват вируси и болести. Времето навън става студено, заради което трябва да се стараем да бъдем по-усърдни в това да пазим здравето си. През студените зимни месеци, у нас се случват различни процеси. Имунитетът ни отслабва.

храни

Тези храни са истинско богатство за здравето

Започва да ни пада повече косата, освен това ноктите ни се чупят, кожата става все по-нееластична. Все още не можем да контролираме всички процеси в организма си през зимата. Но има няколко храни, които ни подготвят през зимата.

Една от тези полезни храни е джинджифила. Подправката е силен имуностимулант. Джиндижилът се използва в много диети, защото помага да регулираме теглото си, като топи мазнините в организма. Той може да се използва в различни храни. Той може да се пие самостоятелно като напитка, да се слага в ориз, картофи и дори към месото.

Другата полезна храна през зимата са крушите. Този типично есенен плод също е много полезен. Сладкото изкушение е богат на витамин С. Той е известен с това,че предпазва и лекува организма от различни бацили и микроби.

Плодът може да се консумира в различно състояние. В сурово, печени, като десерт, дори и салата. Крушите могат да бъдат и добавка към различни екзотични ястия.

Карфиолът също е типично есенно ястие. Може да се използва като салата в туршии, като пюре или за гарнитура на различни блюда. Карфиолът е известен с това, че предотвратява образуване на ракови съединения.

Тиквата също е много полезна през есента и зимата. Тя се консумира по различни начини. Може като варена, печена, като пудинг, за пици и торти. Тиквата е богата на калий, както и на витамин В. Един от любимите начини за консумация е печена с мед и орехи.

Ряпата е богата на различни витамини. Тя съдържа витамин С, както и витамините А, К и фолиева киселина.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар