Доналд Тръмп с мега гаф в Китай!

Гласувайте за статията

Доналд Тръмп с мега гаф в Китай, съди жертвите на комунизма

Доналд Тръмп порица комунистическия режим и обяви 7 ноември за ден на жертвите на комунизма. И то в най-комунистическата държава в света — Китай. Лидерът на САЩ, който е на официално посещение там, направи такъв страхотен гаф, че сътрудниците му се чудят да плачат ли, или да се готвят за война.

Историята на Тръмп прилича доста на безвкусния анекдот за арогантен мъж, дръзнал да отиде в джипси бар в ромска махала, където да си поръча малък ром със сок от манго. Американският президент обаче в случая не просто показа прекалена арогантност, а направо предизвика дипломатически скандал.

Естествено съюзниците му от Пекин предпочетоха да си затворят очите за прегрешението на президента, особено когато проблемът със Северна Корея е на преден план. Това обаче не попречи на американския държавен глава да прояви невиждана досега арогантност, с която си спечели гнева на мнозина.

В изявлението си Доналд Тръмп очевидно целеше да уязви властите в Русия, но вместо това се изложи за пореден път. „В предишните 100 години, комунистическите тоталитарни режими по света са убили повече от 100 милиона души. В същото време са изложили много хора на безумна експлоатация, насилие и нечуван геноцид. Днес си спомняме за всички онези, които умряха в бой срещу този режим. И мислим за тези, които продължават да страдат заради комунизма“, се казва в изявление на президента, публикувано от Белия дом.

По ирония на съдбата Белият дом публикува изявлението часове преди президентът Доналд Тръмп да напусне Южна Корея и да замине за Китай, която е комунистическа страна от 1949 година. Все още не ясно, как в Пекин ще отговорят на изявлението, което може да се тълкува като откровена провокация. Вероятно обаче то ще бъде подминато, в името на икономическия мир между двете страни.

Доналд Тръмп критикува комунизма насред комунистически Китай

Доналд Тръмп критикува комунизма насред комунистически Китай

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар