Ето я рецептата за щастие на Айнщайн, която струва милиони!

Гласувайте за статията

Рецептата за щастие на Алберт Айнщайн бе продадена за 3 милиона лева!

Великият Алберт Айнщайн дарил с две ръкописни бележки куриер, на когото нямало с какво да плати. Това се случило през 1922г. Непосредствено преди това физикът разбрал, че е спечелил Нобелова награда. Той заявил на непознатия господин, че ако има късмет, след години ще притежава истинска ценност. А близо 100 години чудото е на лице!

Една от двете малки бележки, написани лично от Айнщайн, бяха продадени на търг в Йерусалм за цената от 1.56 млн. долара. Въпреки че листчетата са се превърнали в истинско съкровище, струващо цяло състояние, тяхното съдържание е известно на целия свят. Те съдържат формулата за щастие през погледа на немския физик.

Тайната на Айнщайн е много проста!

Тайната на Айнщайн е много проста!

Според него, постигането на една дълго мечтана цел не ви гарантира непременно щастие. „Спокоен и смирен живот ще донесе повече щастие от преследването на успех и постоянното безпокойство, което върви с това“, са дословните думи на Айнщайн.

На втората бележка посланието е още по-кратко, но не и лишено от същия дълбок смисъл. „Щом има желание, има и начин“. Тя бе продадена за далеч по-скромна сума на европеец. Смята се, че племенникът на въпросния пощальон, срещнал се съдбоносно с носителя на Нобелова награда, днес продава скъпоценните листчета, пише profit.bg.

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар