Ванга изпаднала в депресия след 10 ноември

Гласувайте за статията
Падането на Тодор Живков носи депресия на пророчицата Ванга

Това твърди с днешна дата Павел Кипров, дългогодишен приятел на Ванга – пише „България днес“.
„Превратът не беше първият път, в който пророчицата бе притеснена. Обикновено тези нейни състояния бяха свързани с кризи на държавата. Това се случи и когато почина Людмила Живкова, и когато започна делото срещу Сергей Антонов в Италия, и веднага след падането на Тато от власт“ – споделя пред изданието Кипров.

Именно тогава Ванга спирала да се храни, да говори, не се веселяла, ставала сприхава и нервна.
„Веднага след 10 ноември Ванга се страхуваше да не се развият кървави събития в държавата. Обърна се към чичо ми Владо Филаретов и го помоли на Гергьовден да даде курбан. Той вика: „На кому?“, а тя: „Ще заколиш едно агне и тези хора, които сте тука, ще седнете на вечеря и ще го изядете“. „Само веднъж ли?“ – попита чичо ми. И тя каза, че три години поред трябва – през 1990, 1991 и 1992 г. има опасност от кръвопролития в България“ – разказва Кипров.
Филаретов послушал Ванга и кръвопролитията се „отложили“.

И в други случаи Ванга е помагала да не се лее кръв по улиците на страната.
„Намесила се е по време на опита за преврат на ген. Анев. Извикала е когото трябва и е наредила: „Ще бъдат противопоставени армейски части на хората и ще загинат много войници. Ако се умълча, Русе, Търново, Плевен и София ще потънат в кръв“ – казала гадателката.
Официалната версия за събитията тогава е, че група военни начело с ген. Цвятко Анев е искала да свали Тодор Живков от власт.

„Пророчицата тогава каза – ще ви кажа кое как става, но не искам тази, които бъдат хванати, да бъдат убити. Не искам кръв, а мир и спокойствие“ – разказва Кипров. И така се случило. Превратът минал без сериозни стълкновения в страната.

Ванга предотвратила преврата на ген. Анев

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар