Мадрид – градът, който никога не заспива (Вижте защо трябва да го посетите)

Гласувайте за статията

Мадрид и Барселона са в постоянно съперничество, но столицата на Испания знае как да живее и никога не спи

Мадрид е най-слънчевия град в Европа, който има артистично родословие. Там са живели Франсиско Гоя, Власкес, а шедьоврите на Пикасо и други знаменити художници красят художествените галерии. Най-добрия начин да се запознаете с изкуството е да посетите музея „Прадо” и „Tisen Bornmeis”.

Не случайно Мадрид е наречен и столица на кулинарното изкуство в Европа. Градът е известен с това, че е приел всички иновативни кулинарни  испански новости. Вечерните разходки из нощен Мадрид могат да съчетаят магията на изобразителното и готварското изкуство в едно.

В столицата на Испания има най-много барове, от който и да е друг град. Те работят по всяко време на денонощието и привличат младите хора да се забавляват до ранните часове на сутринта, предават от tocka.com.

Мадридчани няма за какво да завиждат на парижаните, че имат своята Айфелова кула или пък на Барселона за „Сграда Фамилия. Мадрид  може да се похвали с най-широкия спектър от архитектурни произведения. В градът може да се насладите както на кралски дворци и средновековни къщи, така и на шедьоври на съвременното строителство.

За любителите на литературата има специален квартал „Tisen Bornmeis”. Докато крачите по улицата може да прочетете по плочките цитати от най-известните испански произведения.

Не случайно великият американски писател Ърнест Хемингуей е бил влюбен в Мадрид и там може да посетите местата където е пребивавал. „В Мадрид не се ляга да се спи, преди да сте убили нощта”, пише авторът в свой известен роман.

Разходете се из Мадрид със снимките в нашата галерия!

 

 

 

 

 

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар