Кралица Елизабет с уникален жест за годишнината от сватбата си!

Кралица Елизабет с уникален жест за годишнината от сватбата си!
3.33 (66.67%) 3 votes

Кралица Елизабет и принц Филип ще празнуват Благодатна сватба през ноември.

Следващият месец се навършват 70 години от деня, в който кралица Елизабет пристава на далечния си братовчед Филип. На 20 ноември 1947г. те стават семейство и са неразделни и до ден-днешен. Венчавката им напълно нормално се превръща в събитие, за което се говори с години след това. А един от най-отличителните акценти е огромната сватбена торта, която е истинско сладкарско произведение!

По повод кръглата годишнина от кралската сватба, най-видните сладкари във Великобритания се заеха да измайсторят копие на прословутата сватбена торта. Месеци наред професионални сладкари и техните студенти от сладкарски колеж се трудят над пресъздаването на шедьовъра на своите предшественици. Процесът на производство е прилежно документиран и ще бъде излъчен като документален филм.

Кралица Елизабет и принц Филип на сватбата си

Кралица Елизабет и принц Филип на сватбата си

По подобие на оригинала, копието тежи на 220 килограма. Височината на тортата е 2.75 м., което си е наистина внушително! Само най-горният етаж ще бъде запазен за тържествата и кралица Елизабет ще има възможност да вкуси от него и да се върне назад в спомените си. Останалите три етажа от сладкиша ще бъдат раздадени в социални домове и благотворителни организации, пише nova.bg.

Сложната и много величествена декорация на тортата се е оказала истинско предизвикателство дори за майстор-сладкарите. Но те заявяват с гордост, че копието е не по-малко достойно от оригинала, за да бъде представени пред съпрузите от 70 години. За направата на тортата са използвани 27 килограма масло, 25 килограма захар, 34 килограма брашно, около 660 яйца среден размер, 80 портокала и лимона, 136 килограма сушени плодове и ядки, повече 15 литра ром и бренди, както и 68 килограма марципан и 50 килограма пудра захар. Все пак, това е сватбената торта на кралица Елизабет!

Уникалната торта в оригинал

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар