Арестуваха личния митничар на Митьо Очите

Арестуваха личния митничар на Митьо Очите
2 (40%) 1 vote
Яни Боксьора и Митьо Очите били ортаци в канал за мигранти

При спецоперация на ГДБОП и ДАНС в края на миналата седмица на граничния пункт Малко Търново е бил арестуван митничар, силно приближен до несебърския наркобос Димитър Желязков – Митьо Очите. Името на задържания е Яни с прякор Боксьора – пише „Уикенд“.

Яни е бил шеф на дневната смяна. При акцията на двете спецслужби бяха задържани общо 40 души – 20 от нощната смяна и 20 от дневната. Началник на нощната е бил инспекторът Здравко Иванов.

От прокуратурата разкриха, че митничарите на Малко Търново са били следени със СРС-та повече от половин година. Те са обвинени в корупция, рекет и участие в организирана престъпна група. Според разследващите митничарите са искали пари от шофьори на леки и товарни автомобили, за да ги пропуснат безпрепятствено през границата. Сумите са били дребни. Ако бъдат признати за виновни при повдигнатите обвинения, те могат да получат до 6 години затвор.

В престъпната схема до преди две години участвал и Митьо Очите. В пика на емигрантската криза бандитът взимал по 500 лева от всеки нелегален мигрант, влязъл в България. В периода 2014-2016 г. гангстерът бе впрегнал цялата си организация от дилъри, за новия свръхпечеливш бизнес – каналджийството. Желязков бе локализирал своите хора по българо-турската граница, които да подчинят към структурите му всички самостоятелни каналджии.

Митьо Очите се ориентирал към каналджийството

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар