Синоптиците направиха стряскаща прогноза

Гласувайте за статията

В края на ноември ще падне сняг в цялата страна

Синоптиците направиха доста стряскаща прогноза за времето.

Оказва се, че прогнозата на синоптиците за следващия месец, не е никак розова.
Напоследък есента все по-осезаемо ни напомня за себе си въпреки хубавите и топли дни.

Синоптиците посочват, че в първите дни на следващия месец времето ще се задържи топло. На много места ще има разкъсана облачност. И докато в планинските райони ще имат възможността да се радват на слънчевите лъчи, то в равнините ще има мъгла. Именно тя ще е причината за по-ниските температури.

синоптиците

В края на ноември ще падне сняг в цялата страна

Дългосрочната прогноза на синоптиците сочи, че през ноември температурите ще се движат в интервал между 4 и 9 градуса. По високите полета, те ще са между 2 и 6 градуса.
Месечните количества на валежите ще са около нормата. За страната тя е между 35 и 75 литра за квадратен метър, докато в планините е между 75 и 105 л./кв.м.

Очакванията на специалистите са най-ниските температури през следващия месец да са между минус 8 и 3 градуса.
За сметка на това пък максималните температури ще се запазят доста високи – между 14 и 21 градуса.

Ще има доста сериозна динамика на атмосферните процеси. Синоптиците посочват, че ще има условия за превалявания. Като цяло обаче може да се каже, че времето ще се задържи топло. В края на първото десетдневие се очаква понижение на температурите.

Второто десетдневие от ноември ще започне с превалявания от дъжд, които ще понижат температурите. Със спирането на валежите обаче те отново ще тръгнат да се покачват.
Докато в планините ще е слънчево, то в равнините ще е мъгливо. Около 19-20 ноември ще започне заоблачаване, което ще донесе нова порция дъжд. Отново ще захладнее.

През третото десетдневие на ноември температурите ще останат ниски. По високите полета на Западна България, както и в северната част, ще вали сняг. Около 28-30 ноември валежите от сняг ще обхванат цялата страна, а температурите ще продължат да вървят надолу, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар