Живот след смъртта: Учените с неочаквани разкрития

Живот след смъртта: Учените с неочаквани разкрития
5 (100%) 1 vote

Живот след смъртта: Дори когато сърцето спре, умът продължава да функционира

Живот след смъртта съществува. Според нови данни, когато умрете знаете, че сте мъртви. Тоест, когато сърцето спре, кръвта в мозъка автоматично спира да циркулира и така официално настъпва смъртта.

Новите изследвания показват, че мозъкът е мъртъв, както и личността, но нейното съзнание продължава да работи още известно време, което означава, че личността може да осъзнае своята смърт.

Има доказателства, които показват, че личността може да чуе, кога е обявяването на смъртта. Това ново изследване се базира на идеята за холивудския римейк „Flatlines“. Документална поредица разказва за група студенти по медицина, които имат пряк опит със смъртта.

С помощта на химикали, те предизвикват прекратяване на дейността на сърцето. И описват, че продължават изпитват някаква връзка на живот след смъртта, но учените предупреждават, че преживяването е ужасно. Експериментите се провеждат в строго контролирана среда, а действията на младите изследователи се наблюдават под лупа. Буквално. В резултат на това рискът за загуба на живота им е сведен до минимум, но все пак остава. Затова и поредицата разбуни духовете. Но един от теоретиците на идеята, че съществува живот след смъртта разкрива друго.

Доктор Сам Парнет от Ню Йорк заяви, че е вярно новото изследване. Той е категоричен, че хората все още имат съзнание непосредствено след смъртта. И след спиране на сърцето личността все още е в съзнание.

„Открихме, че и хората, на които им е спряло сърцето и отново е проработило на операционната маса могат изцяло да опишат какво точно се е случило около тях, когато са изпаднали в клинична смърт.

Те съвсем точно описали какво са правели лекарите и сестрите. И в последствие думите им се оказват изключително точни“, казал той, цитиран от „Дейли мейл“.

Живот след смъртта - нова теория за съзнанието

Живот след смъртта – нова теория за съзнанието

След тези твърдения и доказани изследвания, теорията за живот след смъртта става все по-популярна. И набира нови привърженици.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар