Циганското лято ще продължи още (Вижте прогнозата за целия ноември)

0

Циганското лято ще продължи и през ноември, първите му дни ще са сравнително топли

Циганското лято ще ни радва още малко. Синоптиците вече са готови с прогнозата за целия следващ месец. През първите му дни ще се задържи топло, но на места ще има разкъсана облачност. В планинските райони  ще грее слънце, а в по равните места ще има условия  да се образуват мъгли. Което е предпоставка за по-ниски температури.

През целия месец те ще се движат в границата между 4 и 9 градуса. На високите места ще са малко по-ниски. Валежите ще са в нормата около 35-75 литра на кв, метър. Най-ниските градуси ще са между минус 3 и минус 8. Максималните ще достигат от 14 до 21 градуса.

Като цяло времето ще е топло за този сезон. Ще има предпоставки за превалявания. Като понижение на градусите се очакват в края на първата десетдневка.

През началото на втората десетдневка има вероятност да превали дъжд, съпроводено с по-ниски температури. Но около средата на месеца градусите отново ще тръгнат на горе, предават от blitz.bg.

Около 20 пак ще има заоблачаване в комбинация с валежи от дъжд и ниски температури. Като през третата дестдневка на ноември градусите ще останат с ниски стойности. Ще има валежи от дъжд, а на места в Северна България и по високите места в Западна се очаква сняг. Снегът за малко ще спре. Но в края на месеца около 28-30 в цялата страна вече ще завали отново. А температурите ще продължат хода си на долу и ще имаме истинска зима. За която се смята, че ще е сравнително топла.

 

 

 

 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.