Москва бие тревога: Северна Корея се кани да тества бомба срещу САЩ!

Гласувайте за статията

Москва предупреди, че Северна Корея се цели в западния бряг на САЩ

Москва бие тревога за сериозна криза. След посещението си в Пхенян, руският депутат Морозов съобщи, че Северна Корея скоро ще тества ракета. Целта ще бъде най-вероятно западния бряг на САЩ.

Северна Корея се подготвя за изстрелване на балистична ракета с дълъг обсег. Това потвърди руският депутат Антон Морозов, който се върна наскоро от посещение оттам.. Смята се, че тази ракета ще може да лети до западното крайбрежие на Съединените американски щати.

През миналата седмица Морозов бе на посещение в Северна Корея . От там  той се върна с „много важна информация“ около противоракетната програма на режима от Пхенян.

Заедно с още двама висши руски държавни служители, той бе на посещение в Северна Корея в периода от 2 до 6 октомври. Това предаде руската информационна агенция „РИА Новости“.

„Подготвят се за тестване на нови балистични ракети с широк обсег. Показаха ни и математически изчисления, според които най-новата балистична ракета може да удари западния бряг на Съединените щати“, заяви руския депутат.

„Доколкото можахме да разберем, те планират да изстрелят една или повече такива ракети с широк обсег в близко бъдеще. Тяхната позиция е доста войнствена“, допълни Морозов за руските медии.

В момента Северна Корея и САЩ са на ръба на военен конфликт. Напоследък и двете страни показват, че нямат намерение да се откажат от своите действия и изказвания. Всичко това обаче може да ескалира в ядрена война.

Съветът за сигурност на ООН неотдавна прие нов пакет от санкции срещу Северна Корея. Това се случи, след като властите в Пхенян проведоха шести тест на ядрена бомба.

Северна Корея планира да удари САЩ с ядрена ракета

Северна Корея планира да удари САЩ с ядрена ракета

В отговор от Пхенян заявиха, че правителството няма намерение да се откаже от своята програма за развитие на балистични ракети и ядрени оръжия. Американците пък многократно заплашиха с война. А Доналд Тръмп направо се закани да унищожи Пхенян, ако продължават така.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар