Внимание, шофьори! Това нарушение ще ви струва книжката!

Внимание, шофьори! Това нарушение ще ви струва книжката!
4 (80%) 1 vote

Освен това ще ви се наложи да се явите на психотест

Готви се нова секира за всички шофьори.

Колкото и да не ви се вярва, това нарушение ще ви струва книжката. Освен това ще бъдат отнемани по 13 точки от контролните талони на съгрешилите шофьори.

Промяната е залегнала в поредния законопроект за на Закона за движение по пътищата.
Става въпрос за всички онези шофьори, които си позволяват да преминат на знак „Стоп“, без да спрат.

шофьори

Освен това ще ви се наложи да се явите на психотест

След влизането в сила на новата промяна, това нарушение ще струва на прегрешилите шофьори 13 точки от талона и отнета шофьорска книжка.
Освен това ще им се наложи да минат отново на психотест, за да им бъде върната шофьорската книжка. Това разбира се ще се случи само при условие, че го издържат.

Предложението идва от последното заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението. В няколко точки са дадени съвети как да бъде сведен до минимум пътния травматизъм и смъртните случаи в резултат на катастрофи.

Предложенията са специално насочени към Министерството на вътрешните работи, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Агенция „Пътна инфраструктура“ и др.

Освен това в предложението е записано, когато в превозното средство-нарушител, пътуват пътници, да бъде налагана допълнителна глоба за всеки превозван човек. Заложеният минимум е в размер на 50 лева.

На практика това означава, че ако преминете на червен светофар и превозвате още трима пътници, нарушението ще ви излезе доста солено.

Другото предложение на комисията засяга онези шофьори, които си позволяват да навлизат в насрещното движение.
На тях също ще им бъдат отнемани шофьорските книжки. За да си ги получат обратно, ще трябва да минат на проверочен изпит.

Пътните експерти, дали това предложение са категорични, че щом шофьорите не познават знаците за забранено изпреварване и карат в насрещната лента, нямат достатъчно умения или пък са получили шофьорската си книжка по другия начин, пише zajenata.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар