Синоптикът Христо Попов разкри кога ще падне снегът Преглеждания: 3626

От събота ни очаква нова порция дъжд
0
Оценете този post

От събота ни очаква нова порция дъжд

След като вече от няколко дни сме във владението на октомври, мнозина се питат какво време ни очаква. На този въпрос отговори синоптикът Христо Попов.

Според прогнозата на Христо Попов от днес започва поредната порция валежи. В четвъртък и петък ще има изясняване на метеорологичната обстановка, но от съботата валежите отново се завръщат на хоризонта.

Христо Попов уточни, че през следващата седмица се очакват солидни количества дъжд в северна и централна България.
Той предупреди, че очакваното количество валежи е до 20 литра на квадратен метър.

Христо Попов
От събота ни очаква нова порция дъжд

Максималните температури до края на тази седмица ще се задържат сравнително високи. Те ще са в интервал между 22 и 24 градуса. След това обаче се очаква сериозно понижение на температурите, което отново ще е доста рязко. Тогава максималните температури няма да надхвърлят 14 градуса.

Христо Попов не скри, че месец октомври тази година ще е доста по-дъждовен в сравнение с предходната година. Това обаче не е нещо изненадващо, тъй като е съвсем обичайно за това време на годината. Все пак не бива да забравяме, че вече сме във владението на златната есен, която се характеризира със захлаждане на времето и повече дъждове.

Синоптикът дори направи прогноза и за началото на следващия месец. Според Христо Попов се очаква ясна метеорологична обстановка през първите 20-тина дни на ноември.
Това дава основания да се смята, че като цяло месецът ще е сравнително топъл, с малки изключения разбира се.

Попов посочи, че ако циклонът, който наблюдаваме в момента се задържи до края на месеца, ще охлади рязко повърхността на земята, след което ще се оформи една област на атмосферно налягане. Именно това предполага сравнително по-ясно време и съответно сравнително топъл ноември. Всичко това идва да каже, че снегът не се очаква скоро, пише zajenata.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.