Ти да видиш! Без компютри в училищата на най-богатите и умни хора в света (Вижте защо)

Гласувайте за статията

В училището на 4-годишния принц Джордж е забранено ползването на компютри и подобни устройства.

Щом кралска особен учи в това школо, значи то със сигурност може да бъде определено като елитно. А това определение идва не на база внедряване и употреба на нови технологии, за които е така актуално да се говори в сферата на образование. Привържениците на обучение без компютри, таблети и т.н. смятат, че тези устройства потискат творческото мислене, междуличностните отношения и вниманието.

А надали някой родители, който разсъждава трезво над нещата, ще иска това да се случи с неговото дете. Сред тези родители са и едни от основателите на компютърни империи в световен мащаб. Вероятно ви звучи странно и дори невъзможно, но техническият директор на eBay и хиляди служители на IT компании предпочитат в училищата на наследниците им да не се употребяват компютри.

Много родители днес се състезават чие дете първо се е научило да борави с таблета и се фука какви новости се внедряват в класните стаи. Но те не осъзнават, че това не е в плюс, а в минус на същинското образование. Колкото по-лесно му е на детето да намери информация или да реши дадена задача, толкова по-малко то развива умствения си потенциал.

Училище без компютри май е много по-добра идея

Училище без компютри май е много по-добра идея

Затова на мода сред служителите в Силициевата долина е училището „Waldorf of the Peninsula”. Те записват там децата си заради „старомодната“ обстановка и абсолютната липса на компютри. Вместо тях има черни дъски с тебешири и огромни библиотеки. Това е продължение на линията, която Бил Гейтс наложи още преди десетилетие, пише actualno.com.

Той заяви на света, че неговите деца растат без правото да ползват смартфони до 14-я си рожден ден. Но и след това е налагалс триктен контрол. На същия принцип е действал и самият Стив Джобс. Таблетите били забранени през нощта и в почивните дни. Основателят на Туитър също ограничава достъпа на наследниците си до компютри и смарт устройства, насърчавайки ги да четат книги. Просто тези хора са много по-наясно какво точно напаст са създали…

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар