Христо Стоичков го загази! Вицепремиерът на Испания го заплаши със съд

Гласувайте за статията

Вицепремиерът на Испания Сорая Саенс де Сантамария се закани да съди Христо Стоичков.

Преди дни Христо Стоичков коментира референдума в Каталуния и жестоките сблъсъци с полицията. В изказването си по мексиканската телевизия „Унивижън“ той обвини вицепремиерът за това, че е изпратила органите на реда на осуетят допитването на народа с насилие. Според Камата, действията на правителството в Мадрид са „пълен срам“, а госпожа Сантамария трябва незабавно да подаде оставка.

Христо Стоичков се появи в ефир със знамето на Калатуния и предизвика бурнир еакции. Ако описаните дотук думи могат да се определят като изразяване на гражданска позиция, то Вечният №8 стигна много по-далеч. Той си позволи публично да обвини вицепремиера, че дядо й, баща й и непълнолетният й син са последователи на бившия испански диктатор Франсиско Франко, пише news.bg.

Христо Стоичков си навлече гнева на неподходящ човек

Христо Стоичков си навлече гнева на неподходящ човек

„Нейният дядо – франкист, баща й също, тя самата, вероятно и синът й. Тя ли ще ни казва какво да правим? Трябва да си подаде оставката, тъй като не може да пращаш полицията да бие невинни хора. Испанското правителство, вие сте пълен срам. Затова ще бъдете там, където си заслужавате – отделени от света“, избухна Христо Стоичков в ефир.

Именно тези обвинения на Камата са вбесили Сорая Саенс де Сантамария. Испански информационни агенции разпространиха нейните намерения да потърси правата си в съда и да повдигне обвинение за клевета срещу Христо Стоичков. Все още процесът не е предвижен, но със сигурност ще се превърне в показателен за ситуацията в Испания.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар