НАСА изправени на нокти заради страшилището, което се е запътило към Земята

НАСА изправени на нокти заради страшилището, което се е запътило към Земята
3 (60%) 1 vote

Ако се сблъска с планетата ни ще предизвика редица катаклизми

НАСА отново са изправени на нокти, имайки предвид огромното страшилище, което се е запътило направо към Земята.

Сътрудниците на космическите обсерватории и агенции не успяха да си отдъхнат облекчено, изпращайки с поглед огромния астероид „Флоренция“, който прелетя покрай Земята.

НАСА е изправена на нокти заради другата опасност, която вече е налице.
Оказва се, че към Земята се приближава още по-страшен космически обект – астероидът 2012 TC4.

От НАСА вече са наясно с размерите, масата и потенциалната опасност, които астероидът представлява за планетата ни.
Той е с малко по-малки размери от „Флоренция“, но е с по-плътна порода. Според учените, материалът, от който е изграден, е в пъти по-як от гранит.

НАСА

Ако се сблъска с планетата ни ще предизвика редица катаклизми

Освен това материята е много огнеупорна, което означава, че няма да изгори кой знае каква част от нея при навлизането му в атмосферата.
Учените от НАСА твърдят, че именно този астероид ще се приближи до Земята на рекордно близко разстояние – едва 43.5 хиляди километра. Според някои други данни обаче, той може да се окаже още по-близо до планетата ни – на едва 6 800 километра.

Този космически обект бе забелязан още през 2012 година и получи обозначението 2012 TC4. Неговата маса е хиляда пъти по-голяма от тази на Челябинския метеорит. Припомняме, че макар да се разпадна във въздуха, той предизвика немалко грижи и беди в южноуралската столица. Освен това новият астероид лети с доста по-висока скорост от Челябинския.

Учените от НАСА определят вероятността да се сблъска с планетата ни като 1:600. При най-лошия сценарий, този астероид може да пробие планетарната кора и да предизвика нещо като цунами в магмата на Земята. Това пък на свой ред ще доведе до тотални изригвания на вулканите, както и многобройни земетресения с невиждана досега мощ.

Сътрудниците на НАСА уточняват, че въпросният астероид ще е максимално близо до Земята на 12 октомври и то в момент, когато Американският континент ще е обърнат с лице към него, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар