Ричард Брансън създава нов източник на месо: Вече няма да ядем животни!

Гласувайте за статията

Ричард Брансън създава нов източник на месо

Много известни милионери като Ричард Брансън, Бил Гейтс, Кимбъл Маск, Дон Томпсън и други смятат, че е дошло времето да се спре убиването на животни за храна. Пионерите в световния бизнес планират изграждането на съвсем нова система, която да промени храненето. И по-точно — да спре убиването на животни, за да бъдат задоволени нуждите от месо на човека.

Те са наясно, че всички ние сме отговорни за запазване на живота на нашата планета. Поради тази причина те са решили да направят нещо, с което да се сложи край на убиването на животни, които стават  за храна.

Колкото повече се увеличава потреблението на месо, толкова се засилва и необходимостта от нови ферми. Това от своя страна налага търсене на нови пасища, където животните да се хранят. Поради тази причина, се унищожават милиони хектара гори по света всяка година.

Според Организацията по прехрана и земеделие на Обединените нации, почти една трета от земята в света се използва за пасища. Освен това се смята, че около 51% от общите парникови газове  са причинени от птицевъдството. Следователно това допринася за замърсяване на въздуха и затопляне на  планетата.

В тази връзка известните милиардери, начело с Ричард Брансън, инвестираха в алтернативен начин за производство на месо. Тук говорим за производство, което не включва размножаване, хранене и убиване на животни. Новата система по всяка вероятност ще представлява алтернативен начин за производство на месо. Как точно обаче ще бъде отглеждано то и до колко вкусовите му качества ще отговарят на естествените продукти, тепърва ще стане ясно. Факт е обаче, че новата компания вече предизвика сериозен интерес.

Ричард Брансън произвежда изкуствено месо

Ричард Брансън произвежда изкуствено месо

Компанията, в която те инвестират се нарича Memphis Meats и произвежда месо и месни продукти от клетки на животни. И тъй като месото не може напълно да бъде изхвърлено от диетата на хората, има здрави и екологично чисти начини за неговото производство.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар