Георги Георгиев-Гец спасил девойка от набезите на Владимир Живков

Гласувайте за статията

Георги Георгиев-Гец ошамарил сина на Тато насред заведение

Георги Георгиев-Гец опазил млада девойка от набезите на Владимир Живков. Случката се разиграла в скъпарско столично заведение. Бащата на Владко – Тодор Живков, все още е на власт, което дава на сина му самочувствие, че му е позволено всичко.

В шумна компания се вихрел Владимир Живков. Татовият син, пиян до козирката, започнал грубо да дърпа младо и симпатично момиче на бара. След като девойката не отговорила на мераците му за ласки, разяреният наследник на Първия безцеремонно загасил фаса си в бедрото му. Гец чул писъците на момичето, станал от масата си, завъртял два мощни шамара на Владко и го изхвърлил от заведението. Макар и унизен, Живков-младши не посмял да се оплаче нито на баща си, нито на шефа на УБО генерал Илия Кашев.

Мълвата обаче стигнала до ушите на Тодор Живков, но и той предпочел да не предприема нищо срещу Гец, защото още повече щял да дискредитира сина си.

Георги Георгиев-ГецМежду другото Тато имал респект от Гец. След премиери на Народния театър ходел на коктейлите.

Специално внимание обръщал на Гец и всички забелязвали уважението на Живков към звездата.

„Баща ми си отиде от този свят изключително огорчен“, признава Иван Георгиев – синът на големия български актьор. И до днес в актьорската гилдия се питат що за безумие е проявило ръководството на Народния театър, когато през 1992 г. уволнява най-добрите си актьори – Гец, Славка Славова, Татяна Масалитинова, Георги Черкелов, Стойчо Мазгалов… Ей така, без смислено обяснение, ги изхвърлят като непотребни вещи.

Един ден, малко преди поредното представление, директорът на театъра вика Гец в кабинета си и му връчва заповед за пенсиониране. Стари били, трябвало да дадат път на младите – и толкова.

Когато се върнал в гримьорната от директорския кабинет, заварил там майстори, които изкъртвали името му от вратата, предават от retro.bg. Въпреки това Гец остава сред легендите на българското кино.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар