Доц. Георги Рачев разкри какви изненади ще ни поднесе октомври Преглеждания: 2772

Като цяло идният месец се очертава топъл
0
Оценете този post

Като цяло идният месец се очертава топъл

Топ климатологът доц. Георги Рачев разкри какви изненади ще ни поднесе октомври, докато е във владението си.

Доц. Георги Рачев е категоричен, че есента ще е по-топла от обичайната и валежите ще са сравнително по-малко.

Първият есенен месец (септември), ще изпратим с температурни аномалии, посочва климатологът. Температурите през по-голямата част от септември бяха с 1.5-2 градуса по-високи от обичайните за това време на годината.

Георги Рачев
Като цяло идният месец се очертава топъл

Доц. Георги Рачев посочва, че захлаждането, което е обхванало страната ще продължи до петък. Температурите в този период ще се задържат малко по-ниски от обичайните за края на септември. Въпреки всичко месецът, който ще изпратим след няколко дни бе по-топъл и с по-малко валежи.

И през днешният ден дъждът ще продължи да вали в цялата страна. Очакванията на доц. Георги Рачев са в петък температурите да паднат до най-ниските си стойности за това време на годината. Тогава дори на места като Хасково и Пловдив, където обичайно е доста горещо, температурите няма да надвишават 20 градуса.
В преобладаващата част от страната те дори няма да достигнат до тези стойности.

Що се отнася до октомври, който ще влезе във владение след няколко дни, топ климатологът посочва, че той също ще бъде с 1.5-2 градуса по-топъл. Валежите ще са сравнително по-малко.
Казано с други думи ни очаква т.нар. антициклонално време –високо атмосферно налягане, сутрешни мъгли, в средата и края на месеца мразове и слани.
На фона на всичко това обедните часове ще ни радват със слънце, което ще стопля въздуха и земята.

Топ климатологът отговори и на всички онези, които се питат дали ще има циганско лято. Той посочи, че при всички положения такова ще има и според прогнозите ще е около Димитровден. Обикновено циганското лято продължава от 5-6 дни до 2 седмици.
През октомври ще има дни, в които температурите ще надхвърлят 25 градуса, но и ще паднат първите слани и студове, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.