Анджелина Джоли на крачка от „Оскар“ (Потръгна ли й след Брад?)

Гласувайте за статията

Анджелина Джоли е основен претендент за престижната филмова награда.

Месеци след като обяви раздялата си с Брад Пит, Анджелина Джоли се завърна на бял кон в светските среди и на червения килим. Актрисата промотира през лятото ленатата „Отначало те убиха баща ми: Спомените на дъщерята на Камбоджа”, на която е режисьор и продуцент.

Филмът е включен в селекцията за тазгодишните награди „Оскар“ в категорията най-добър чуждоезичен филм. Критиците са сигурни, че именно произведението на Анджелина Джоли ще грабне златната статуетка. Идеята за създаването на подобна история идва от нейните посещения в Камбоджа за различни благотворителни мисии, както и от разказите на осиновените й от там деца.

А вдъхновение актрисата черпи от мемоарите на Лунг Унг. Те разкриват трагедията на страната по време на управлението на партията на Червените кхмери през 70-те години на XX век. Тогава са избити над 2 милиона мирни жители на страната.

Анджелина Джоли е доволна от успеха си

Анджелина Джоли е доволна от успеха си

Лентата е заснета изцяло в югоизточната азиатска страна и всички участници в нея са камбоджанци. Затова и в нея няма никаква реч на английски или друг общоприет език. Все още тя не е официално сред претендентите за Оскар, защото трябва да мине през още едно сито.

Ако това се случи, Анджелина Джоли може да спечели първата си подобна награда от 17 години насам. През 2000г. грабва статуетка за поддържаща женска роля.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар