Топ метеоролози: Температурен шок застига Балканите Преглеждания: 3815

Те предупредиха за идваща буря
0
Оценете този post

Те предупредиха за идваща буря

Топ метеоролози направиха страшна прогноза за Балканите, която ще ви изправи косите.

Според прогнозата на метеоролозите, през днешния ден се очакват интензивни валежи, а в планинските райони с надморска височина над 1 500 метра – сняг.
Македонското издание kurir.mk отбелязва на страниците си, че очакванията са снежната покривка да достигне до 20 см.

Те припомнят, че това не е първият път, в който е валял сняг в някои от планините на Словения през този сезон. И допълват, че в някои планини вече е валял два пъти сняг.
През следващите дни се очаква още по-сериозно понижение на температурите, предвиждат словенските метеоролози.

метеоролози
Те предупредиха за идваща буря

Понижението на температурите ще бъде придружено от силен дъжд и вятър. За петък пък метеоролозите прогнозират сериозен температурен шок, който ще засегне най-вече Балканите. Очакванията са бурята, която постепенно обхваща Балканите да застигне и страната ни.

Припомняме, че според прогнозата на топ климатолога доц. Георги Рачев не се очакваха някакви катаклизми. Само времето ще покаже обаче коя от двете прогнози е вярна и коя не е.
Според прогнозата на доц. Георги Рачев се очаква понижение на температурите през следващите дни, но то няма да е шоково.

Освен това той посочи, че на места ще превали, но валежите няма да са интензивни.
Той дори прогнозира, че зимата, която предстои ще е по-мека от обичайните. Според наблюденията на специалистите, средните температури ще са с градус по-високи.

По въпроса за т.нар. „циганско лято“, топ климатологът посочи, че такова ще има и през тази година. Той заяви, че ще се радваме на циганско лято в периода между Димитровден и Никулден.

Що се отнася до октомври, то той се очертава сравнително сух и топъл. Понижението на температурите ще започне от последния ден на работната седмица и ще са в интервал между 17 и 19 градуса, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.