Топ климатологът доц. Георги Рачев разкри кога ще ни застигне кучешкият студ Преглеждания: 3388

Очакванията са за мека зима
0
Оценете този post

Очакванията са за мека зима

Топ климатологът доц. Георги Рачев разкри кога ще ни застигне кучешки студ и каква ще бъде предстоящата зима.

Според климатолога Георги Рачев зимата, която предстои ще е сравнително по-мека, а средните температури ще са с 1 градус по-високи.
В ефира на предаването „Денят започва“ по Българската национална телевизия, той опроверга категорично твърденията на американските си колеги.

Припомняме, че според тяхната прогноза, средната температура през предстоящата зима ще е с 3 градуса по-висока.
Според прогнозите на Георги Рачев между Никулден и Димитровден ще има т.нар. „циганско лято“.

Георги Рачев
Очакванията са за мека зима

Що се отнася до идния октомври, то на този етап той се очертава като сух и топъл.
Още в петък обаче ще се върнем в руслото на нормална есен по отношение на дневните температури, категоричен е Георги Рачев.

Времето в последния ден от работната седмица ще е хладно, а температурите ще са 18-19 градуса. Тези температури обаче са нормални за края на септември, посочи топ климатологът. Сутрешните температури ще се задържат ниски. Валежи се очакват главно в сряда и четвъртък.

През днешния ден е възможно да има временни увеличения на облачността, които ще са по-значителни над северните райони. В следобедните часове де очаква да се заоблачи и над западните райони.
Превалявания са възможни, но само на отделни места и те ще са краткотрайни.
Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса.

Над планините също ще преобладава слънчево време. В следобедните часове е възможно да има временни увеличения на облачността. Над масивите от Западна България на отделни места може да превали и прегърми.

Вятърът ще е до умерен, по билата – силен от юг-югозапад. Времето на височина 1 200 метра ще се задържи все още топло с максимална температура около 23 градуса. На 2 000 метра температурите няма да надвишават 15 градуса, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.