Донка Байкова разкри как да се снабдим с полезна храна за зимата! (виж тук)

Гласувайте за статията

Проф. Донка Байкова даде ценни съвети за храната, която ще консумираме през зимата!

Зимата наближава и все по-често се замисляме как ще си осигурим полезна и питателна храна за студените месеци. Проф. Донка Байкова обаче ни помогна като даде доста ценни съвети за храните, които трябва да си купим и съхраним.

Донка Байкова

Донка Байкова даде много ценни съвети за това как да се подготвим най-добре за зимата

Тя съветва да купуваме и съхраняваме сегашните летни и есенни зеленчуци, вместо да разчитаме на големите хранителни вериги и чуждата продукция през зимата. Днешните плодове и зеленчуци са далеч по-богати на витамини и полезни вещества.

„Моят съвет е да се съхранят за зимата от летните домати, макар и под формата на пюрирани такива, минали през термична обработка. Когато доматите минат през този вид обработка, се губи витамин C, но пък се печели антиоксидантът ликопен.

Това е една група около 500 на брой антиоксиданти, които са с много мощен предпазващ организма от болести ефект. Те стават по-лесно усвоими.

Второто, което може да направим, е да си опечем чушки, да си ги замразим в пакети и като цяло замразяването е един способ, при който се съхранява в значителна степен съставът на съответния зеленчук. Част от зеленчуците, разбира се, могат да бъдат замразени, но друга част не са добри, когато се замразяват“, категорична е Донка Байкова.

Тя препоръчва сушените храни, тъй като те запазват в огромна степен полезните вещества в продуктите. И като ги приемаме през зимата, допринасяме много за здравето си.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар