Супербуря или HAARP? Какво се случва при среща на мегаурагани?

Гласувайте за статията

HAARP ли е намесен при създаването на мегаураганите, или са нормално явление

След разкритията, че най-големите урагани се раждат край дюните на Сахара, HAARP отново излезе на преден план. А раждането на „Ирма“ затвърди всеобщото мнение, че това е стихия, която може би е дело на човешка ръка. Но така ли е наистина? Или става въпрос за супер буря, формирана от два големи урагана?

Феноменът, който възниква при среща на два урагани се нарича ефект на Фудживара. Името си явлението е получило от фамилията на японския метеоролог Сакухей Фудживара, който пръв го описва през 1921 година.

Ако два циклона се формират на разстояние от 1450 км, те започват да създават своя собствена орбита. Какво ще се случи по-нататък зависи от размера на всеки от ураганите. И HAARP няма нищо общо с това.

Ако единият от ураганите е по-малък от другия, обикновено той започва да се върти около големия, който го поглъща. И така увеличава силата си още повече. Нещо подобно се случи с Ирма, която се оказа плод на тропическа буря с по-малък интензитет и ураган, който бе доста по-мощен. Но, ако двете фурии са с еднаква сила, те започват да се въртят в центъра, който се създава между тях.

Освен това, ако се приближат един до друг на 300 км, тогава се стига до сблъсък или сливане, т.е. трансформация. И се ражда гигантска супер буря.

Често може да се случи два урагани с по-малък интензитет и сила да се обединят в един голям. Взаимодействието им може да промени и посоката на ураганите, както се случи с ураганите Хилъри и Ървин.

Хилъри промени посоката на Ървин от запад на север. Но примерът е по-скоро изключение, отколкото правило.

Ефектът "Фудживара": Супербуря или... HAARP?

Ефектът „Фудживара“: Супербуря или… HAARP?

Изглежда, че климатичните промени все повече влияят върху ураганите, но по какъв начин още не е съвсем ясно, пише „Бизнес Инсайдър“. А не е изключено тази година да видим още супер урагани като „Ирма“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар