Лъсна скандална истина за Тодор Живков

Гласувайте за статията

Образованието на бившия Първи е под въпрос

От биографията на първия държавен глава и партиен ръководител на България преди 10 ноември – Тодор Живков, лъснаха доста скандални неща.

Оказва се, че тя е изпълнена с несъответствия. Разминаванията, са повече от фрапиращи, та чак могат да бъдат определени като анекдотични. Все още продължават да се водят доста ожесточени спорове дали Тодор Живков е повтарял първи клас.

Мнозина се питат и дали матурата и дипломата му за средно образование са истински или фалшиви и дали действителната му рождена дата е 7 септември.
При все, че Тодор Живков непрестанно демонстрираше, че обича да общува с интелектуалци, за никого не е тайна, че той бе доста неграмотен или поне така изглеждаше.

Тодор Живков

Образованието на бившия Първи е под въпрос

Докато Тодор Живков бе на власт, всички се питаха какво образование има. Ако се вярва на блюдолизците около него, Тато е следвал право в Софийския университет. Той обаче така и не успял да го завърши, тъй като трябвало да премине в нелегалност.

Именно този факт породи и редица шеги, когато започнаха изкопните работи за първия пешеходен подлез в София пред бившия Партиен дом. Тогава шегобийци пуснаха вица, че багерите са натоварени със задачата да открият дипломата на Тато.

Другият доста любопитен факт от биографията на Тодор Живков е, че той влиза в казармата чак на 25-годишна възраст – през есента на 1936 година.
Ако се вярва на твърденията му, отначало го взели в Школата за запасни офицери, където започвала задължителната по онова време служба за по-образовани младежи.

По онова време школата се намирала на мястото, на което днес се издига НДК.
След това обаче Тодор Живков бил преместен в Трудови войски. Като основна причина за преместването му се изтъква фактът, че бил комунист.
Като трудовак Тодор Живков участвал в строежа на пътищата в Етрополския балкан и в Родопите до 1937 година.

В спомените си Живков посочва, че е взел матурата през 1939 година в Грета мъжка гимназия в столицата, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

2 коментара to “Лъсна скандална истина за Тодор Живков”

  1. Shami

    сеп. 13. 2017

    Tryabva damu celuvata prednicata na tozi chovek zashtoto beshe napravil istinska durjava.

  2. Mark

    сеп. 14. 2017

    По-добре е да се каже, имал ли е въпросният Другар незаконни деца и колко. Като се има в предвит какви банкети се правеха с компаньонки. Пък може и от някоя циганка прислужница да е имал деца.

Добавете коментар