Не е за вярване какво ще направи Румен Радев

Гласувайте за статията

Президентът се включва лично в кампанията „Да изчистим България заедно“

Няма да повярвате какво ще направи държавният глава Румен Радев.

Президентът Румен Радев ще продължи традицията и ще се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“.
Държавният глава лично ще сложи ръкавиците и ще чисти боклуците.

Броени дни преди старта на най-мащабната доброволческа кампания в страната, Румен Радев прие почетен плакет в знак на признателност за подкрепата на институцията и най-вече за личната си ангажираност със зелената инициатива.

Румен Радев

Президентът се включва лично в кампанията „Да изчистим България заедно“

Плакетът му бе връчен от новинарката на Би Ти Ви – Лиляна Боянова, която е посланик на кампанията.
До момента на територията на страната са организирани повече от 430 акции за почистване. Най-често хората посочват паркове, гори и крайбрежията на водоизточници.

Вече са ясни и местата, на които ще се чисти в рамките на поредното издание на кампанията „Да изчистим България заедно“, която ще се проведе на 16 септември.
В кампанията са се включили всички 28 областни администрации и 265 общини на територията на България. Те ще осигурят гладкото протичане на мащабната доброволческа инициатива.

Регионалните инспекции по опазване на околната среда и водите, горските дружества и общините, са посочили над 600 места, които имат нужда от почистване. При все, че списъкът вече е доста дълъг, той продължава да расте с всеки изминал час.

Всички са наясно, че натовареният туристически сезон и небрежното отношение на туристите към околната среда нанасят сериозни вреди на природата. Ако всички тези боклуци останат затрупани под снега, няма да е никак добре.
Именно това е и причината, поради която тази година организаторите са избрали голямото очистване да се проведе през септември, коментира мениджърът на кампанията Мария Лазарова.

Очакванията на организаторите, са в кампанията да се включат стотици хиляди доброволци. Всеки може да провери най-удобното и близко за него място за чистене на daizchistim.bg.
От началото на кампанията до момента, са се включили над 1 350 500 доброволци от цялата страна. Всички те са били въоръжени с чували и ръкавици, пише btv.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар