Ричард Брансън съкрушен: „Ирма“ помете моя рай! (Вижте остров Некер след бурята)

Гласувайте за статията

Ричард Брансън съжалява не само за разбития си дом, но и за хилядите пострадали от „Ирма“

„Ирма“ унищожи моят рай“. Така Ричард Брансън резюмира случилото се с остров Некер. Островът, който е част от Британските Вирджински острови се оказа на пътя на бурята и бе разрушен.

Островният дворец на магната, който той превърна в свой постоянен дом, преживя невероятно опустошение. И докато за милиардера не е проблем да възстанови дома си, то хиляди други бедстват.

Силната буря буквално „изяде“ части от острова. Отнесен е големия пясъчен плаж, разрушени са двете пристанища, изпочупени са дървета. Липсва дори част от гората около къщата на Брансън, заедно с някои сгради, които буквално са изравнени със земята.

Снимки от въздуха показват и огромни подводни ями около единия край на остров. Щетите на остров Некер обаче не са и на половина толкова сериозни, колкото тези на остров Тортола. Там сградите са изравнени със земята, пристанището е наполовина разрушено, а някои яхти са потопени. На пътя на бурята е бил и огромен киноекран, който буквално е изтръгнат и захвърлен на земята.

И все пак най-опустошен си остава вълшебния Сейнт Мартин. Прекрасният остров няма нито едно оцеляло дръвче, пристанището и канала към него са в ужасно състояние, а къщите и всичко около тях буквално изравнено със земята. На островния рай „Ирма“ е унищожила почти всичко.

Междувременно Лондон би тревога, съобщавайки, че 40 изключително опасни затворници са избягали на Вирджинските острови. Полицията в момента ги издирва, но в хаоса след трагедията, залавянето им е изключително трудно.

Все пак, властите съветват гражданите и туристите да внимават и да останат бдителни. Както и да подадат сигнал, ако случайно се натъкнат на лица със съмнително поведение.

Ричард Брансън показа разрушения остров Некер след "Ирма"

Ричард Брансън показа разрушения остров Некер след „Ирма“

Остров Сейнт Мартин обаче е в много по-тежко положение

Остров Сейнт Мартин обаче е в много по-тежко положение

Основната препоръка обаче е, да бъдат предпазливи и ако случайно разпознаят престъпниците, да подадат сигнал в полицията, но да не влизат в контакт с тях.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар