Свърши се! Джуди Халваджиян най-сетне надви над Слави Трифонов в съда (Подробности)

Гласувайте за статията

Джуди Халваджиян се похвали с прекрасна новина за началото нановия тв сезон.

Продуцентът Джуди Халваджиян е успял да финализира деветдогишната си съдебна битка със Слави трифонов, и то в своя полза. Още преди месец Върховният касационен съд е постановил окончателно и без право на обжалване, че ползването на откъси от шоуто на Дългия в „Господари на ефира“ не е нарушаване на авторското право.

С това решение се отхвърлят всички жалби на Слави срещу развлекателното предаване. Те са общо 9 на брой, но за всички решението на съда е едно и също и все в полза на Джуди Халваджиян. Според съда „интерес от обозначаване на носителя на правото върху цитираното произведение има само критикуващият, тъй като негов е интересът, с оглед преследваната цел на критиката, да индивидуализира адресата й“.

Джуди Халваджиян успя да постигне целта си

Джуди Халваджиян успя да постигне целта си

„Изключително радостни сме, че върховните съдии прозряха същината на спора и отсъдиха по съвест едно справедливо решение. Опакован в прозаичен амбалаж на дело за нарушени имуществени права, спорът по същество е за свободата на словото и правото на изразяване на мисли, идеи, убеждения и възгледи, включително по отношение на чужд авторски продукт.  Чест прави на българския съд, че не позволи с късогледо тълкуване законът да се използва като инструмент за заглушаване на критични гласове.“, коментира Джуди Халваджиян.

След триумфа на продуцента, днес стартира новия сезон на „Господари на ефира“. В него със сигурност отново ще видим откъси от „Шоуто на Слави“. А този път шоуменът ще бъде с вързани ръце, тъй като Джуди Халваджиян му доказа, че правото е на негова страна, пише pik.bg.

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар