Георги Първанов топ спестовник! Вижте колко събра и в какво ги вложи

Гласувайте за статията

Президентът Георги Първанов се оказа доста находчив и предприемчив.

Въпреки че вече не е така активен на родната политическа сцена, Георги Първанов още бере плодовете на дългогодишния си труд в името на народа. Оказва се, че сега те се измерват най-вече в материални облаги, които той оползотворява максимално успешно. За разлиka от други, които залагат на показния лукс и мимолетните забавления, бившият президент залага на сигурното.

За миналата година Георги Първанов е успял да спести почти 2000 хиляди лева от заплатите, които е получил! Той е вложил 175 771 лева в банкови сметки. Дялът на съпругата му Зорка е доста по-незначителен – по-малко от 20 бона. Внушителните спестявания са свързани със задълженията на политика като лидер на АБВ.

Начело на младата партия явно е получава солидно възнаграждение, което му е позволило да подсигури спестяванията си. И то е доста по-голямо от президентската му заплата. Само за сравнение, по време на втория си мандат на поста върховен главнокомандващ е заделял едва по 10-15 бона годишно. А сега сумата е далеч по-крупна.

Но, все пак, миналата година партията му АБВ бе част от управляващото мнозинство и се облажи с държавна субсидия в размер на 1.56 млн.лв. Общо изплатените заплати от партийната централа са в размер на близо 430 хиляди лева. Това значи, че половината от тази сума е отишла в джобанба Георги Първанов, пише pik.bg.

Георги Първанов финансира начинанията на синовете си

Георги Първанов финансира начинанията на синовете си

Освен вложените в банка пари, президентът е цакал огромни суми и на синовете си през 2016г. Те са отишли за погасяване на техни кредити към банки в големи размери. Задълженията се натрупали през годините заради ударното закупуване на имоти с цел инвестиции и препродаване.

През юни 2015г. малкият наследник Ивайло се изхвърля с грандиозна покупка на 50% от акциите в 5-звезден СПА хотел в Кюстендил. Сега той се оценява на 7.5 млн. лева. Това означава, че приходите на левия политик Георги Първанов са били далеч по-крупни. Дано поне инвестициите на синовете му се отблагодарят след време!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар