Обявиха: Овче мляко от Родопите пази от рак и дава пълно здраве!

Гласувайте за статията

Овче мляко и сирене от Родопите правят чудеса за здравето!

Овче мляко и сирене от Родопите притежава силни вещества против рак. Те съдържат в себе си антиканцерогенни субстанции. И са мощно средство против тумори и ракови образования.

Овче мляко

Овче мляко от Родопите прави здравето ни желязно

Това са установили учени от Институт по крибиология и хранителни технологии. Експертите са извършвали изследването в продължение на девет години.И тогава са оповестили резултатите.

Българските учени са провели експеримента заедно със своите колеги от германски университет. Те са изследвали млякото на три породи овце от Родопите-каракачанска, родопски цигай и среднородопска.

Специалистите са си поставили много цели. Някои от тях били да проследят биологичната стойност на овчето мляко. Другата им задача в изследването била да установят съдържанието на мастни киселини.

Най-древната порода овца е каракачанската. Тя е развъждана по нашите земи още от дълбока древност. Останалите две са малко по-съвременни, като среднородопската е сравнително по-млада от трите.

Научвото изследване установило интересни факти. Спецовете засекли от четири до десет пъти по-високо съдържание на линолова киселина в овчето мляко.

И то при стада, които се отглеждат на височина над 1200 метра надморска височина. Именно стадата в родопите произвеждат мляко с такова високо съдържание на въпросната киселина.

В научната литература тя е позната като „добрата” мазнина. И пак там се говори, че тя има противотуморно действие срещу три вида рак.

Проучванията са полезни и с нещо друго. Те развенчават крайните мнения, че родопското мляко трябва да се изключи от менюто и трапезата ни.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар