Митьо Очите ограбва Адидас и Найк

Гласувайте за статията
Тирове с фалшиви маратонки влизат у нас под опеката на Митьо Очите

Несебърският мафиот Димитър Желязков – Митьо Очите, е сложил ръка върху контрабандния внос на фалшиви спортни стоки, имитиращи едно към едно световни марки като Адидас и Найк – пише в. „Уикенд“. Морският Ал Капоне е основна фигура, стояща на върха на пирамидата в мащабния бизнес с ментета на известни марки, който всяко лято развиват стотици собственици на сергии и магазини по родното Черноморие – отбелязва изданието.

Криминалисти потвърждават пред изданието, че това лято от Турция в България са влезли огромни количества фалшиви спортни марки, като според оперативна информация този бизнес се движи от хора на Митьо Очите.
„Стоките влизат по два начина – по море с контейнери, както и през границата с Турция с тирове. Залавяли сме много фалшива продукция, но и много я влязла в страната“ – признават криминалисти. Според груби сметки само това лято в България са продадени маратонки и спортни дрехи, които са ощетили с над 20 милиона концерните Адидас, Найк и Пума.

Публична тайна в Бургас и региона е, че в Меката на ментетата – Слънчев бряг, търговията с фалшиви спортни стоки се случва с благословията на местни общински съветници. Наемателите на сергиите пък плащат по 100 лева дневно „такса спокойствие“, която се прибира от приближени хора на Митьо Очите – разкрива изданието.

Митьо Очите ощетява големи спортни гиганти

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар