Обичате домати със сирене?! Вижте какви ядове могат да ви докарат

Обичате домати със сирене?! Вижте какви ядове могат да ви докарат
1 (20%) 1 vote

Оказва се, че любимата за мнозина комбинация от домати и сирене може да застраши здравето ни!

През лятото всички наблягат на по-леките храни и често изборът ни се простира до някоя и друга салата. А българите наблягат най-вече на доматите като нейна основна съставка. А какво си върви повече с тях от малко прясно сирене?!

Оказва се, че доста апетитната комбинация може да ни навлече големи ядове. Тези, които са преминавали през бъбречни кризи, най-добре зная какъв ад е това за всеки. Но, в повечето случат, методите за отстраняване на камъни в бъбреците не водят до излекуване на първопричината за тяхното образуване.

За да не се налага често да ни приемат по спешност в болницата и да се гърчи от неистови болки, трябва много да внимаваме какво ядем. Хората, прекарали бъбречни кризи, трябва да знаят на какво да наблягат и какво да избягват в менюто си. Изследвания на учени са стигнали до извода, че консумацията на домати със сирене може да доведе до образуване на камъни в бъбреците.

Все пак, няма красноречиви доказателства и всичко в случая е доста индивидуално. Но, ако сте имали проблеми с тези органи и явно сте предразположени към образуване на камъни, по-добре избягвайте тази така харесвана вкусова комбинация!

Домати със сирене не са добър избор при камъни в бъбреците

Вместо домати, трябва да похапвате картофи в по-големи количества, както и моркови, зеле, ябълки и др. Млечните продукти не са особено препоръчителни, както тези, съдържащи големи количества сол. Избягвайте храните с високо съдържание на калции, пише retro.bg.

Водата, соковете и чайовете трябва да изместят газираното и алкохола. А, ако все пак не може да се откажете от порция домати със сирене, нека поне бъдат без сол!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар