Бриджит и Еманюел Макрон се гушкат в покоите на Живков (Вижте повече)

Гласувайте за статията

Бриджит и Еманюел преспаха в резиденция Евксиноград, френските гости са отдъхнали в спалнята на Тодор Живков

Бриджит и Еманюел Макрон, които снощи кацнаха на летище Варна най-вероятно са преспали в най-луксозната спалня в резиденция Евксиноград. Оказва се, че това е слънчевото бунгало на бившия първи от времето на соца.

Бунгалото представлява красива постройка строена през 1975-1976 година. Това е по времето когато Тато вече е вдовец. Според запознати Людмила Живкова, която тогава е председател на Комитета за култура много рядко ходела в Евксиноград и не е участвала в обзавеждането на бунгалото.

Сградата се намира на бряг, който е много стръмен и пред нея има малък плаж. Носи името „Слънчево” защото по цял ден слънчевите лъчи го огряват. В близост се намира и Слънчевия часовник дар от английската кралица Виктория в знак на благодарност за спасени английски моряци от българите.

В бунгалото има две спални и обширен хол, в който Живков е приемал гостите си. Не липсва кухня и трапезария. До самата постройка има барбекю и басейн. А зад нея има асансьор, който води до алеята в парка, предават от 24chasa.bg.

Предполага се, че на височайшите гости ще бъде показана и Френската градина. Която крие много френски символи. От Южна Франция бил донесен декоративен материал за парка. В две зелени площи може да се види изградена френската лилия. Която е хералдическия символ на френското кралското семейство. С френски произход е и фронтонът, който е вграден в парковата композиция. Той представлява част от покрив на френски средновековен замък, който е пренесен в България и съхранен.

Вижте още снимки в нашата галерия!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар