Макрон и Борисов похапват калкан в резиденция „Евксиноград“ (Подробности за визитата)

Гласувайте за статията

Днес вечерта френският президент Макрон и съпругата му ще прекарат една незабравима вечер край Варна.

Самолетът на френския президент Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит ще кацне на летище Варна. От там делегацията ще прекоси с кола морската ни столица и ще се отправи директно в лятната резиденция „Евксиноград“. Там първото семейство на Франция ще бъде посрещнато от президента и премиера на страната.

Както стана вече ясно, знатните гости ще отседнат в прословутото Слънчево бунгало. Докато държавните ръководители водят срещи и преговори, първите дами на България и Франция ще се разходят из резиденцията за около час. Всички са убедени, че на Бриджит и Еманюел Макрон много ще им хареса в морската резиденция. Най-малко защото много наподобява на френските замъци.

Борисов и Макрон отново ще седнат на една маса

Борисов и Макрон отново ще седнат на една маса

Освен да се запознаят набързо с част то родните красоти, първото семейство на Франция ще има възможност да се наслади и на автентични кулинарни специалитети. Официалният обяд, който ще даде премиерът, ще включва славянска салата със сирене и калкан. В допълнение ще се сервира Врачански мискет и ракия, отлежали в избите на резиденцията, пише trud.bg.

Менюто за вечерята не се издава, но със сигурност отново домакините ще заложат на модерен прочит на традиционни за страната ни ястия. Господин и госпожа Макрон се превърнаха и в причина по улиците на Варна да се извърша ударни ремонти и освежаване на пътищата, по които ще мине делегацията им. Дали ще останат впечатлени от видяното и дали визитата ще има положителен ефект върху българо-френските отношения, предстои да разберем!

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар