Тайфунът Хато опустоши Китай, 12 загинаха (ВИДЕО)

Гласувайте за статията

Тайфунът Хато опустоши Китай, десетки загинаха

Тайфунът Хато помете Китай. Ураганни ветрове заляха страната, придружени с дъждове и гръмотевици. Стихията нанесе огромни щети, а също така взе и множество човешки жертви.

В порив на тайфуна Хато, най-силната буря, която удари южния китайски район в близост до Хонконг, според последните данни, са загинали над 12 души, предаде АП.

В Макао пострадаха осем души, сред които и двамата мъже. Късно снощи те бяха открити край полуразрушен паркинг с гаражи. 153 души са ранени.

Тайфунът предизвика големи наводнения, а силния вятър счупи прозорците и вратите на хиляди домове. Мнозина останаха без ток и вода, а имаше и ранени.

Китайската агенция Синхуа съобщи, че още четирима души са пострадали в съседната провинция Гуандун. Също така и един човек се води за изчезнал. Тайфунът Хато удари Китай в сряда, с максимална скорост от 160 км в час.

Заради бурята в Хонконг, от сряда е затворена борсата, а стотици полети са отменени.

Властите в Хонконг обявиха, че вдигат нивото на предупреждение за урагана, до най-високото 10-то ниво. И то за първи път в последните пет години.

Това обаче далеч не е всичко. В Макао се наблюдаваше зловеща ситуация около пристанището.
Хиляди хлебарки са били заловени на камера като в рояци бягат по защитната стена на брега, търсещи убежище от тайфуна, който удари Китай.

Вирал видеото с хлебарки, които бягат от брега на Макао е било гледало над 520 000 пъти, след като бе публикувано в социалните мрежи.

Тайфунът Хато, който вчера удари територията на Южен Китай, събори сгради, отнесе превозни средства и принуди хиляди хора да бягат от домовете си в търсене на убежище. В Хонконг беше обявена най-високата степен на тревога за тайфун през последните пет години, а в Макао за последните 18 години.

Тайфунът Хато удари Китай

Тайфунът Хато удари Китай

Предстои тепърва да се прави оценка на щетите, ако няма и нови наводнения.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар