В Китай лекуват интернет зависимост в истински концлагери!

Гласувайте за статията

Като първоизточник на много нови технологии, Китай все радикални мерки за зависимостта към тях.

Както добре знаем, човек може да развие зависимост не само към наркотиците, алкохола, цигарите и т.н., а и към сърфирането в интернет. С постоянно увеличаващите се възможности на виртуалното пространство, все повече младежи се превръщат в интернет наркомани. А в Китай вече са предприели строги мерки за лечение на тази болест.

В страната съществуват няколко лагера за зависими младежи. Те съществуват от близо десетилетие, но в последните години напливът към тях се е увеличил драстично. Както и към други подобни институции, и към тази се гледа с недоверие заради митовете и легендите, които се носят отвъд стените й. Говори се за военна дисциплина, примесена с режим, въведен с физическа сила. Разпространяват се и кадри от лагера, които са меко казано шокиращи.

На един от тях се вижда, че в тези институции в Китай всеки новопостъпил минава през ЕКГ тест, който изследва функциите на мозъка му. Първосъздателят на тези лагери е военен и смята, че последователите му прибягват до насилие, електрошок и т.н, защото нямат други полезни ходове. А така не постигат никакъв ефект върху зависимите. Освен да ги карат да мразят света. Или пък да го напуснат без време…

Практиките в лагерите в Китай са доста спорни

Практиките в лагерите в Китай са доста спорни

Констатирани са десетки случаи на физически тормоз върху младежи в тези лагери. Дори преди дни 18-годишен младеж почина в болница след само няколко дни в комуната. Родителите му са категорични, че тялото му е било покрито от главата до петите с рани и синини. А преди година тийнейджърка уби майка си заради това, че я е пратила в лагера, където са я изтезавали денонощно.

Според статистиката, интернет потребителите в Китай между 15 и 35 години са около 200 милиона. За 10% от тях под 18 г. се смята, че са пристрастени. За да не се стига до зверствата в лагерите, на които властите явно нямат контрол, те съветват родителите да обръщат повече внимание на децата си. А не просто ги захвърлят пред компютрите и след това да търсят чужда помощ, пише vesti.bg.

 

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар