Динко от Ямбол: Заев ми разреши да върна плочата на Каймакчалан

Гласувайте за статията
Ловецът на мигранти Динко заяви, че поставя плочата на върха през септември

„Получих лично разрешение от премиера на Македония Зоран Заев да сложа плочата, която Миленко разби с чук на връх Каймакчалан“ – заяви пред „България днес“ Динко Вълев след срещата му с македонския премиер. За срещата със Заев той ползвал връзките на свой приятел с македонското правителство.

Динко заминал за Струмица с ясната идея да получи правото да постави потрошената плоча, поставена в памет на българските воини, загинали в битката на Каймакчалан по време на Първата световна война.

Изданието припомня, че навръх Деня на независимостта на България на 22 септемви, м. г. спортният журналист, известен с антибългарското си настроение Миленко Неделковски се похвали как е унищожил с чук паметната плоча. Действията му доведоха до ярост Динко Вълев, който не само направи нова плоча на загиналите български герои, но и няколко пъти потърси среща с вандала Миленко. Македонецът се уплаши да не му се случи нещо лошо и тръгна с охрана, а след това се покри.

Динко Вълев се опита да постави новата плоча, но бе спрян още на македонската граница.
„Вече с официално разрешение ще възстановя плочата през септември. Премиерът Заев е голям човек за мен. Симпатизирам му и се радвам, че го избраха на високия пост. Той подкрепя добрия тон между съседи“ – сподели Динко.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар