Синоптикът Анастасия Кирилова съобщи лоши новини за 21 август

Гласувайте за статията

Задава се поредната студена и валежна вълна

Синоптикът от Националният институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките – Анастасия Кирилова, съобщи лоши новини за 21 август.

След вчерашната буря, която вилня на много места из страната, синоптикът Анастасия Кирилова заяви, че от днес започва новата вълна на затопляне. Макар през днешния ден то да се усеща слабо, то през следващите дни отново ще стане горещо.
Слънчево и горещо ще се задържи времето до края на седмицата.

В студиото на „Здравей, България“, по Нова тв, Анастасия Кирилова обяви, че към края на тази седмица и началото на следващата, отново се задават валежи и понижение на температурите.
За щастие хората, които по това време ще отдъхват по Черноморието, няма да усетят толкова осезаемо захлаждането. Но това е типично за крайбрежните райони, тъй като докато стигнат до брега процесите сериозно се размиват.

Анастасия Кирилова

Задава се поредната студена и валежна вълна

Според Анастасия Кирилова сезонът на плажуващите няма да се наруши с нищо. На практика вероятността за валежи по морския бряг, е много малка.
Около 21 август се очаква сериозно захлаждане. Освен това в дните преди новата студена вълна няма да бъде обичайното горещо време за август.
Макар да не се очакват резки промени на температурите, както сега с около 20 градуса, със сигурност студът ще се усети.

Мнозина вече се питат какво ли време ни очаква в началото на септември. Анастасия Кирилова даде отговор и на този въпрос.
Очакванията на синоптиците са, че температурите ще са около и над нормата в началото на новия месец.

Макар да е доста трудно да се прогнозира количеството на валежите, синоптиците смятат, че ще са около обичайните.
До 5 септември, времето ще се задържи типичното лятно. От тази дата нататък обаче е трудно да се даде прогноза отсега.

Тази година август месец успя да изненада и синоптиците. Обичайно най-горещият месец от годината свали термометрите до около 16-18 градуса. Тези температури са типични за септември и октомври, но не и за това време на годината, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар