Илон Мъск бие тревога: Не Северна Корея, друга е най-голямата заплаха за света! (Вижте я) Преглеждания: 4690

Илон Мъкс говори за заплаха, която самият той смята да развие сериозно
0
Оценете този post

Милиардерът и иноватор Илон Мъкс се включи в полемиката за Северна Корея.

Докато светът трепери в очакване дали ще настъпи нова световна война заради заплахите между САЩ и Северна Корея, Илон Мъск обръща внимание и на друга сериозна заплаха за човечеството.

„Ако не сте загрижени за безопасността на AI (изкуствения интелект), трябва да сте. Доста по-голям риск от Северна Корея“, написа той в „Туитър“. Постът му, макар и кратък, създаде купища въпроси и обиколи интернет за отрицателно време. Предприемачът не за първи път засяга темата за изкуствения интелект като една от водещите фигури в света на технологиите и иновациите.

Илон Мъск на няколко пъти е предупреждавал, че развитието на технологията за изкуствен интелект може да има катастрофални последствия за човечеството. Дори може да го погуби, ако не се внимава много при разработката й. „Никой не обича регулациите, но за всичко (автомобили, самолети, храна, наркотици и др.), което представлява опасност за обществото, има регулация. За AI също трябва“, пише още милиардерът.

Според него, роботите могат да започнат война

като пускат фалшиви новини и съобщения за медиите. Също така, те са способни да подправят подписите в електронната поща и да манипулират информацията. „Перото е по-силно от меча”, категоричен е Илон Мъск, отчитащ реално съществуващите заплахи в близко бъдеще.

Илон Мъкс говори за заплаха, която самият той смята да развие сериозно
Илон Мъкс говори за заплаха, която самият той смята да развие сериозно

На фона на това негово предупреждение, преди няколко месеца стана ясно, че предприемачът стои зад компания, която ще се занимава именно с разработката на изкуствен интелект. Нейното име е Neuralink. Тя все още е във фаза на подготовка. Вече има, обаче, доста конкретна цел – да създаде чипове с изкуствен интелект, които да могат да се имплантират в човешкия мозък.

Според официалната информация, този чип ще развие капацитета на мозъка и ще ни помогне да го използваме почти в максимална степен. Но надали някой е толкова наивен, че да не си помисли за възможността за манипулиране на човешкото съзнание и превръщането на хората в такъв чип с роботи, изпълняващи зададени функции. Така че, Илон Мъск може сам да се превърне в част от тази заплаха, пише vesti.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.