Уникум! НАСА с 9-годишен експерт по планетарна защита

Гласувайте за статията

НАСА готови да вземат и малолетно дете на работа

В необикновена ситуация изпаднаха учени от НАСА. 9-годишен дребосък отправи молба за работа при тях и почти бе одобрен. Единствената причина да откажат да го вземат в центъра, е фактът, че той е само на 9 години.

След като разбрал, че НАСА търси своя следващ „Офицер за планетарна защита“, 9-годишният Джак Дейвис решил да подаде заявление за работното място. Джак, който се смята за „пазител на галактиката“, смята, че има качествата и необходимата квалификация, за да бъде успешен в работата.

„Гледал съм всички филми за Космоса и извънземните, които смея“, обяснява Джак. „Също така съм гледал серията на Marvel’s Agents of SHIELD и се надявам, че скоро ще гледам и Men in Black“.

А това, че не е преживял подобно нещо, Джак смята, че е само в негов плюс.

„Много съм добър с видео игрите“, казва той. „Млад съм, така че мога да се науча да мисля като извънземен“.

„Може да съм само на девет години, но мисля, че отговарям за работата. Една от причините за това е, че сестра ми винаги ми казва, че съм извънземен“, добавя той.

За съжаление, работната позиция офицер по планетарна защита е много по-малко вълнуваща от унищожаването на извънземни. Всъщност, задачата е да се защити Земята от „замърсяване с микроби от други планети“.

От НАСА се опитали да смекчат отказа си с покана, когато порасне той все пак да опита отново късмета си при тях.

„Става въпрос за защита на Земята от миниатюрни микроби, които носим с образци от Луната, астероидите и Марс. Също така се работи за защита на други планети и луни от нашите бактерии, тъй като отговорно наблюдаваме Слънчевата система“, пише в писмо Джеймс Л. Грийн, директор на отдела на НАСА за планетарна наука.

НАСА почти назначи 9-годишен на работа

НАСА почти назначи 9-годишен на работа

От НАСА насърчават Джак да кандидатства за работа в бъдеще.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар