Тръмп води САЩ към световна война: Ще смажем режима в Северна Корея!

Гласувайте за статията

Доналд Тръмп заяви, че иска да свали режима в Северна Корея

Доналд Тръмп е на път да отведе САЩ и света към трета световна война. Американският президент заплаши, че ще смаже със сила режима в Северна Корея, ако не спрат със заплахите към САЩ. Военни офицери от висшето командване на Пентагона признаха пред медиите, че са получили нареждания да приведат флота в пълна бойна готовност. И да са готови за военни действия всеки момент.

Американския министър на отбраната Джеймс Матюс е отправил драматичен ултиматум срещу Северна Корея. От Пхенян се изисква да „прекратят всякаква насрещна агресия, която би довела до края на настоящия режим и унищожаване на неговите лидери.

„Действията от страна на режима на Северна Корея, ще бъдат грубо спрени от наша страна. И те ще загубят всяка надпревара във въоръжаването или конфликт“, се казва още в изявлението.

Коментарите му идват след острата размяна на реплики между Ким Чен Ун и Доналд Тръмп. Лидерът на Северна Корея заяви, че планира удар срещу остров Гуам, на който има над 130 000 души жители и военна база.

От своя страна Тръмп отговори, че „Корея ще се сблъска с ярост и огън, каквито светът не е виждал досега“. И ако пострада и един американски гражданин с режима в Пхенян е свършено.

Сблъсъкът между двамата лидери продължава от няколко дни, а всички са силно притеснени заради риска от глобална война. Вече са изпратени свръхзвукови бомбардировачи, които да летят над Корейския полуостров, а американските летци в Гуам са готови да се „борят още тази вечер“. Вашингтон вече наложи на Пхенян нови строги санкции, които практически превръщат страната в пълен аутсайдер във всяко отношение. И в отговор Ким Чен Ун заяви, че Тръмп ще си плати за тези действия.

Тръмп води света към ядрена война

Тръмп води света към ядрена война

Единственият, който се опитва да тушира нещата е Рекс Тилерсон. Той даде да се разбере, че американците могат да спят спокойно, тъй като следващите дни никой няма да ги обстрелва.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар