Бизнес начинанията на Слави Трифонов не винаги са толкова чисти.
Слави притежава десетки фирми. Някои от тях не са на негово име, но пак му генерират солидни приходи всеки месец. Оказва се, обаче, че в бизнес империята на Трифонов има една гнила ябълка, която много се набива на очи и на данъчните, и на други държавни органи.
Става въпрос за фирмата му "Ермитаж Есте". Тя не просто не му носи печалба, а дори не спира да бълва сериозни загуби! Само за миналата година те се равняват на 851 хиляди лева. Разбира се, това никак не се нрави на Дългия. Той направо е побеснял, когато е видял отчета за 2016г. Но, къде е уловката?!
По документи, фирмата не отчита никаква дейност. Нейната единствена собственост е софийската резиденция на Слави. Това е пететажният палат в Драгалевци, които той закупи пред три години. Внушителният имот е на площ 1300 квадрата и май излиза доста солено на собственика си.
Няколко месеца след като стана новодомец, Трифонов реши да прехвърли дома си на името на споменатата фирма "Ермитаж Есте". Според отчетите, имотът е на стойност 1.6 милиона лева. Сега той има статут на административна сграда, защото е собственост не на частно лице, а на фирма.
[caption id="attachment_524340" align="alignnone" width="300"]Слави е останал неприятно изненадан Слави е останал неприятно изненадан[/caption]
А причината за тази врътка е, че чрез нея мастити бизнесмени, олигарси и богати шоумени прехвърлят всичките си битови сметки на жилището на името на фирмата си. Така се стига до счетоводната загуба от над 850 хиляди лева само за миналата година, пише bgdnes.bg.
Когато фирмата няма приходи, няма как някой да тръгне да си търси дължимите суми за сметки от нея. Така Слави е задлъжнял сериозни и за ток, и за вода, и за какво ли още не. И, въпреки че изкарва милиони на година, някак май не му се нрави да бъде изряден пред закона и държавата!