Тилерсон: САЩ и Русия ще решат проблемите си мирно

Гласувайте за статията

Проблемите между САЩ и Русия могат да бъдат решени, смята Рекс Тилерсон

Американският държавен секретар Рекс Тилерсон заяви, че САЩ и Русия няма да влизат в остър конфликт, а решат проблемите си мирно. Страхът, че Москва може да въвлече страната във военен конфликт не е от вчера. И фактът, че САЩ са готови да си сътрудничат с Русия и не е необходимо влошаване на отношенията между двете страни заради разногласия, говори точно за това.

Тилерсон заяви, че Русия проявява силна воля за преговори, за да се намерят лесни и бързи пътища за решаване на проблемите. Това се случи два дни след срещата му с руския външен министър Сергей Лавров.

Двамата обсъдиха различни проблеми свързани с комуникацията между двете страни. Повдигнат бе и въпросът за Северна Корея — съсед на Москва и пряка заплаха за САЩ.

Тилерсон сподели, че са били обсъждани и други важни въпроси.
За да се реши проблема със Северна Корея Тилерсон посочи, че Пхенян трябва да спре изпитанията на балистични ракети. Едва тогава може да се говори за диалог със САЩ за разрешаване на проблема. Съдейки по мълчанието на Северна Корея, Ким Чен Ун няма никакво намерение или желание да се занимава с това.

Нито да води мирни преговори за разрешаване на конфликта с Америка.

И китайския външен министър заяви, че се надява да настъпи подобрение в отношенията между Северна и Южна Корея. От друга страна Пхенян отхвърли предложението южнокорейския външен министър да води преговори между Пхенян и Сеул, заявявайки, че той „не е достатъчно честен“.

Отношенията между двете страни продължават да са доста напрегнати. А гръмките изявления на Тръмп и администрацията му не помагат за успокояване на нещата.

Рекс Тилерсон проговори за кризата между САЩ и Русия

Рекс Тилерсон проговори за кризата между САЩ и Русия

Всъщност — точно обратното – американския президент така нажежи обстановката, че ситуацията излезе извън контрол. И тестовете на Северна Корея с ядрени ракети рязко зачестиха.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар